Добредојде на Бадијала, форум наменет за бесплатни превземања на софтвер, музика, филмови, игри, XXX...
Те молам
регистрирај се за да имаш целосен пристап до илјадници линкови за превземање и да се дружиш со Бадијалџиите.
![]() |
|
|
#1 |
![]() Зачленет: Mar 2007
Локација: Скопје
Години: 24
Мислења: 485
Изразил благодарност: 19
Заблагодарен 67 пати во 31 постови
|
Поздрав до сите Бадијалџии
![]() Тастатура Skicpost СКИЦ (скицирање) пост (постирање) = тема каде што ке постирам воглавно скици и work in progress. Ова нема да е само портфолио исполнето со мои завршени дела, туку .ке постувам и скици скици,и дела во изработка како и експериментални графики. Целта на оваа тема не е само промоција, туку и место каде што може меѓусебно да си помогнеме со совети, трикови, и одговори на прашања како да се изработи нешто, мислам дека минатиот пат добро функциониравме, се надевам овојпат, ке има поголем feedback од големиот број на македонски графички диајнери, без разлика дали професионално или аматерски се занимаваат со графичкиот дизајн. ![]() Доколку сакате да ја погледнете претходната тема Tastatura Sketcbook Ке се обидам во слободно време да напишам и по некој tutorial... -*- Тастатура - правење потпис (signature) Морам да го пофалам бадиајала тимот за убавиот редизајн на бадијала ![]() Неколку цртежи, Молив маркер, фломастер и рапитограф... ![]() ![]() ![]() Уште неколку скици, од оваа недела Тема, Вуду дедо мраз, кои мислам дека ке го реализирам финално во вектор во текот на неделава. другата скица е илустрација на нарко зависност. ![]() ![]() Плакат за Македонски Графицки дизајн ![]()
Последен пат изменето од tastatura : 17-11-2008 во 20:07 |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Зачленет: Oct 2007
Локација: Sk
Години: 26
Мислења: 84
Изразил благодарност: 2
Заблагодарен 13 пати во 6 постови
|
Kolega
) nemoj da si volku oficijalen te mola gleam na predhodniov post cel fakultet si go ispostiral.... ali rucni rad si e rucni rad )pozz i peder si sto ne dojde na rodenden Daj da zbcame nekoj turnir za 3d a sto vikas..... Последен пат изменето од Amazonce : 15-11-2008 во 18:39 |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() Зачленет: Feb 2007
Локација: /b/
Години: 20
Мислења: 1,609
Изразил благодарност: 51
Заблагодарен 453 пати во 336 постови
|
па време е веќе, нека стаат боље награди(поголема реп) и ке има поише учесници , еве мене , ветувам ке ме има во секој.
|
|
|
#4 |
|
Doommaster - Поздрав колега, неможев да дојдам жал ми е
ми излегоа некој комплексни ситуации, очекувам од тебе некој постови квалитетни посебно во 3d ![]() Може да се нафати некој да организира натпревар не е проблем, но тие натпревари стално завршуваат со еден двајца пријавени...а тоа е проблем, нали. linx_sr - Верувај пријателе не е до наградите, туку незнам, до незаинтересираност, до тоа да сите само на муабет се јаки, имам чувство дека постуваат само колку да им се брои постот а не нешто конструктивно, се разбира капа доле на исклучоците...поздрав
|
|
|
|
#5 |
|
A be iskluchoci ne iskluchochi sto bi rekol ti kolega nali ne.....ne e do toa nego koj kolku e zafaten kolku rabota ima...rmbam na rabota rmbam doma tezgi i sea da se fatam ona tutorialon sto si go pisal da go pram....pa ne ide....
mi se povraka doma pak da upalam toa pa toa..... a tochno e toa deka ako ima poubavi nagradi e bolje.....ke ima poise faci sto ke naprat nesto.. ajde pa da praime turnir eve ja uchestvuvam....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
еден пост од плакат што го работев во еден екстремно типографски стил за македонски
графички дизајнери, асоцијација преку кратенката МКД и пецатарските бои кои се алфа и омега за графичарите (cyan, magenta, yellow, Black - CMYK) идеата е да небиде веднаш воочливо, и намерна е стилизацијата да е нечитлива на прв поглед или втор. Комантари и забелешки на плакатот за македонски графички дизајн. иработено во Adobe Illustrator CS3
Последен пат изменето од tastatura : 17-11-2008 во 20:24 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Mene me sviga.....super e....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Work in Progress
Дојде време скицат од Дедо мраз да добие малце љубов <3 Ке се обидам да добијам некој динамични но не премногу интензивни бои за оваа новогодишна честитка. Решив да започнам прво, со облеката на Дедо Мраз, мислам дека е многу заситена црвената така да дефинитивно ке ја спуштам некој левел подоле. Ги користам стандардните Photoshop CS3 четки Round brush, square brush3.0 i Chalk Brush за поставување и полнење на површмните со боја Round и Square brush за мала текстура и неправилност во бојата Chalk Brush.
|
|
|
|
#9 |
![]() Зачленет: Feb 2007
Локација: /b/
Мислења: 1,609
Изразил благодарност: 51
Заблагодарен 453 пати во 336 постови
|
tastatura kako crtas inace , rasterski? deka taka mi izgleada , jas neso crtav vo painterx ama otide u jabana koga formatirav hardot , ke mu vlezam u sema denovive...
|
|
|
#10 |
|
Процесот продолжува, основните вредности доагјаат на своето место
и можам даси визуализирам во кој правец сакам да оди ова дело, единствено малце ме мачи стилизацијата на елката, дали да ја третирам по графички како плохи со cartoon стилизација или да го третирам тродимензионално ? ке пробам неколку варијанти но мислам дека би одел со мишавина од стилиазција и тродимензионалност... исто планиам да додадам и лампиони и украси на елката. Со облеката негова во целина сум задоволен до сега. feedback од ваша страна добредојден linx_sr - Да друже растерски е ова, во Adobe Photoshop CS3 боено, а скицата е на рака цртана. Жал ми е за тоа што ти изгорел тврдиот диск, се случува, да му навлезеш и да постираш пријателе...ж
|
|
|
|
#11 |
![]() |
Тастатура, отсекогаш сум останувал без зборови на твоиве креации
и мило ми е поради тоа Keep up the excellent work ![]() ииии... ја користам оваа прилика да ја поздравам најавната шпица на Зевзекманија, мислам дека беше твоја хехе закон е
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Неколку корекции во перспективата, одлучивда одам со
малце по топли бои во позадината затоа што повеќе ми одговара со темата. После повеќе варијанти се одлучив за стилизирано новогодисно дрвце со тродимензионален третман на формата, ке следуваат и лампиони и украси како што споменав... Го скратив малце шишето, некако ми изгледаше премногу долго, Следен чекор е исполнување со средна ведност на боја на децата лево позади елката, можно е да вметнам и некое дете од десната страна затоа што вака композицијата многу ми тежнее на левата страна, боја на лицето, иако е откачен вуду дедо мраз некој фанки, се мислам дали да го ствам со зелена боја на кожата како стандардно сто се појавуваат по филмови стрипови игрици, ке видиме, имам во предвид и боја на кожа некоја нијанса како тие плавкасто пурпурните на Undead расата од World of Warcraft... Коментари итн итн доредојдени ![]() ShaGGy - Фала многу друже, Да Најавната шпица оди, деновиве ке закачам на youtube и некој други анимации сто имам правено и ке постувам линкови тука. Јас ке ја искористам оваа прилика да прашам некој што поставувал видеа на youtube да посочи некој добар формат, кодекс, програм, тука или преку ПП. ![]() Неколку ситни измени + основна боја на главата и капата + неколку дечиња
Последен пат изменето од tastatura : 18-11-2008 во 01:49 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Две анимирани графики, изработени за емисијата Зевзекманија за рубриките
Тапет Шоу - Фуцкинг лифе - Максимумлање - уплоад на останати денови...
Последен пат изменето од tastatura : 23-11-2008 во 12:59 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Цитат:
![]() .....Kolega animation codec na mov fajl pu prais export od Quicktime vo H.264 (broadbandhigh) so 1000-che k/bits kompresija ....kvalitetoe e strasen a videata nema da se pogolemi od 2 MB ...za 15 tina sekundi video. Ti kazuvam od PALD1 format.... ![]() probaj i pisi.... btw ovie sto format se ? |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() а?
Зачленет: May 2008
Локација: Photoshop world ;)
Мислења: 798
Изразил благодарност: 47
Заблагодарен 56 пати во 48 постови
|
Воодушевен сум од последниот пост... секоја чест...
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Цитат:
![]() Овие се .mov со Animation експортирани квалитет на high подесен и така уплоадувани.
|
|
|
|
|
#17 |
![]() Зачленет: Nov 2008
Локација: Анкноун плејс
Мислења: 310
Изразил благодарност: 61
Заблагодарен 10 пати во 6 постови
|
добри ти се креациите тастатура
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() Зачленет: Dec 2006
Локација: Далеку од тебе
Мислења: 21,122
Изразил благодарност: 392
Заблагодарен 1,970 пати во 1,042 постови
|
wow... super
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Еве ја последната верзија од Вуду Дедо мразот, немав време да ја постувам пред некој ден.
па еве ја сега за вас.
Последен пат изменето од tastatura : 24-11-2008 во 00:24 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Уште неколкиу видеа иработени за Sky Net ТВ коментари критики добредојдени
исто може да ме следите од сега и на http://wasilevski.wordpress.com/ - мојот блог, го поставив денеска се надевам деновиве ке најдам малце време и ке го сменам стандарниот темплејт.очекувам ваши коментари таму ![]() ![]()
Последен пат изменето од tastatura : 24-11-2008 во 00:25 |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Алатки за тема | |
|
|